tisdag 16 september 2008

Läsvärd artikel om moderat nyspråk à la Karl Rove

Satt och tittade på riksmötets högtidliga invigning på tv nyss. Fredrik Reinfeldt talade på sitt vanliga lågmälda sätt men det han sa i sin regeringsförklaring gjorde mig förbannad. Han beskrev allt det som är typiskt svenskt på grund av Arbetarrörelsens hårda arbete under det senaste seklet i allmänna termer, som om det bara uppstått av sig själv.

Samtidigt talade han om hur människor tidigare tvingats leva i "utanförskap" och forslats från åtgärd till åtgärd medan de nu hade strålande tider att se fram emot, typ.

Tack vare regeringens försämringar i trygghetsförsäkringarna får man förmoda. Det heter så, för glöm aldrig någonsin att a-kassan inte är ett bidrag utan en försäkring vi solidariskt betalar för medan vi är lyckliga nog att kunna försörja oss, betala skatt och vara med i facket.

Som jag satt här och lite lätt tuggade fradga i min irritation kom jag att läsa en artikel som på ett alldeles lysande sätt beskrev de obehagliga språktrick som moderaterna med sin partisekreterare Per Schlingmann i spetsen försöker lura folket med. Läs och lär!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tja.. Alla behöver pr-män, se på kyrkan som hittade en snubbe som kallades jesus som spred lite propaganda som egentligen var samplat av det andra redan sagt många år innan.

Whats the news?

Och ska man tro på allt tidningarna säger, ja då skulle man ordnat med sin egen abort innan man ens var född. Typ.

Tingeling sa...

Hmmm... Let's agree to disagree?

Anonym sa...

Min tilltro till politiker är dessvärre inte stor, oavsett partifärg, och där får vi nog också vara överens om att vara oense...
Tant Blå, som tycker att Kalle Anka-partiet verkar mer och mer lockande

Tingeling sa...

Ja du, Dingeling. Att du är blå är inte så lite svårsmält men du har ju så många ANDRA goda sidor :-D

Anonym sa...

A-kassan må kallas försäkring, men till skillnad från andra försäkringar finansieras den inte av premierna och avkastningen de genererar. A-kassorna är till allra allra största delen skattefinansierade. Faktiskt till så stor del att a-kassan kan betraktas som ett bidrag, eller åtminstone som något bidragsliknande (ett bidrag, typ för att tala ungdomssvenska).