lördag 23 augusti 2008

Gubbklubben fortsätter regera

Fan (ursäkta svordomen) vad besviken jag blir. Barack Obama väljer Joe Biden, 65, som vicepresidentkandidat. Jag vet inte vilken roll superskickliga Hillary Clinton kan få men jag blir bara så trött. Urless på världen som en gubbklubb.

6 kommentarer:

Realisten sa...

När jag blir diktator i världen ska det bli ändring på ett och annat!

Tingeling sa...

Åh, längtar tills dess, Realisten!

Anonym sa...

Nu ska du inte vara sån, favoritsosse. Tänk på att en av världens mest framgångsrika ledare efter andra världskriget var kvinna. Dame Margaret Thatcher. På hennes tid var det ordning och reda i imperiet. I Farbror Blå har hon en trogen beundrare.

Så jämför med manliga "ledare" som Thage G. Peterson och Fredrik Reinfeldt. Visst framstår Mrs T som ett lysande exempel.

Hillary kommer igen. Hon får Reinfeldt, Persson och Djingis Khan att framstå som intresserade av makt. Jag tror Obama gjorde rätt som inte valde henne till VP. Vita Huset är för litet för båda.

Själv skulle jag rösta på McCain. Nu får jag inte det. Funderar på att starta kampanjen "Sverige ut ur EU. In i USA!".

FB

Tingeling sa...

Min käre vän Farbror Mörkblå förnekar sig inte :o)

Antar att du inte bara hoppas få se McCain inta Vita huset, utan också jämna det som finns kvar av Irak med marken?

Och Margaret Thatcher... *ryser av obehag* I henne hade en viss herr Augusto Pinochet en trogen beundrare!

Anonym sa...

Varför hatar vänster Thatcher? Kanske av samma skäl som högern inte tålde Palme.

Båda var karismatiska och starkt engagerade politiker som polariserade - inte skapade samförstånd. Ledare, inte handläggare.

Båda ifrågasatte framgångsrikt och med stark övertygelse etablerade "sanningar". Och inte minst - båda hade "fel" bakgrund. Palme kom från överklassen och blev ledare för ett arbetarparti. Thatcher är kvinna, uppvuxen i lägre medelklassen, och tog över Tories som i alla tider varit en inrökt bastion för äldre män ur överklassen.

Thatchers faiblesse för Pinochet kom sent i livet och kan nog delvis tillskrivas begynnande demens. Samtidigt är den inte värre än Palmes gosande med diktatorer på Kuba, i Iran, Nordvietnam och på andra håll.

Dessutom uppfann Marget Thatcher mjukglassen. DET har f*n Hillary Clinton aldrig gjort. Synd bara att Farbror Blå inte gillar mjukglass...

Tingeling sa...

Ack, Farbror Blå... Trots alla dina märkliga villfarelser måste jag beundra dig för att du tycker så mycket om att tala om Olof Palme. Visst är världen en blekare plats sedan han rycktes bort?