söndag 14 juni 2009

Välkommen till Stjärnfamiljen AB

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. För min del, avdelning kärlek, kan jag snarast säga ALDRIG som jag tänkt mig. Jag har fortfarande inte den blekaste aning om hur någonting kommer att se ut om tre månader, ett halvår, ett år, tio år, på min ålders höst.

Det får jag finna mig i. Jag har upplevt mycket spännande och tror inte att äventyren är slut. Trygghet på den fronten tycks inte vara vad livet har lagt i min godispåse. Bara att acceptera och förhålla sig till saker som de är, snarare än hur jag önskar att de skulle vara.

Det bästa jag fått av kärleken är mina tre barn, de är faktiskt rent obeskrivligt fantastiska. Jag älskar dem så mycket och lägger med glädje 95 procent av min vardag utanför jobbet på deras väl och ve. De får väldigt olika stora portioner av min tid men har exakt samma utrymme i mitt hjärta. De har varsin fin pappa och de tre och jag har tre vitt skilda former av vårdnad om dessa dyrbara individer. Detta mina vänner kan uttryckas såsom att jag lever i en stjärnfamilj.

Ni känner säkert till begreppet kärnfamilj? Mamma, pappa och (ofta två) gemensamma, biologiska barn. Det finns en stark rörelse som vill värna denna i sig förträffliga familjekonstellation. Nu finns det även en rörelse för oss som aldrig kan ta oss in i denna, enligt somliga, lite finare variant.

Det finns en grupp på Facebook vid namn Värna Stjärnfamiljen. Där kan man bland annat läsa att det handlar om att det viktigaste med en familj är att den är byggd på kärlek, ansvarstagande, respekt och omtanke. Tycker nog att vi kvalar in där. Och även om livet alltså inte blev som jag kanske någon gång hade föreställt mig så har det gett mig det bästa tänkbara i tre exemplar plus två fantastiska storasyskon extra som bonus.

Lucky me!

7 kommentarer:

Dana sa...

En stjärnfamilj är mer eftersträvansvärt än en kärnfamilj i mina ögon.

Och du, min kära pyssling-syssling, kvalar in där. Nåt du ska vara stolt över.

Tingeling sa...

Tack, tack fina Dana! Tycker att en katter-plus-snygg-singeltjej också kvalar in va?

Realisten sa...

Men alltså, det där med stjärnfamiljen låter ju helt fantastiskt. Kunde inte till och med jag och min familj (Eh, jag och katten och eh, eh, eh) kvala in där? Fasen, nu måste jag nog joina fejjan, miljoner år efter alla andra.

Tingeling sa...

Klart ni kan! Och pleeeeaaaase! Joina Fejan i dag! Du får alla vänner du vill ha av mig :-D

Realisten sa...

Eh, jag vet inte hur man gör. Förresten har jag ett mer brådskande uppdrag att försöka lösa under kvällen. Snart, mycket snart, kommer du att få veta vad det är...på en blogg nära dig.

Tingeling sa...

Åh, spännande! Att bli medlem på Fejan är mycket lätt. Börja med att gå in på Facebook.com så ska du se att du reder ut det.

Kram på dig!

Snokis sa...

Mobba mig då.