tisdag 30 juni 2009

Hvad vilja sossarna med Sveriges ekonomi?

Nu jäklar, nu ska Tingeling testa direktbloggning. Tanten goes realtid. Sitter på Visby Strand hotel och lyssnar på Thomas Östros. Det som pågår är Socialdemokraternas ekonomiska seminarium.

Ekonomi är viktigt. Utan ordning på ekonomin i Sverige blir det inga pengar över till kretsen utanför de starkaste i ett samhälle. Vi kan också glömma "överflödigheter" som kultur, gröna fina parker, fritidsverksamhet för unga och så vidare. Ni vet vad jag menar, borgarna kallar det just nu för att satsa på "välfärdens kärna". Jag som sosse vill ha lite mer än så. En hel del faktiskt.

Thomas Östros har full koll på det här. Just nu berättar han om hur dyrt det är för Sverige när massor av människor blir - och förblir - arbetslösa. Termen "hamnar i ett permanent utanförskap" använde han nyss.

Puh! Det är fruktansvärt hett ute, men härinne är det svalt och skönt. Jag sitter här med massor av politiskt initierade själar, bredvid mig sitter superaktiva s-riksdagsledamoten Monica Green, alldeles i närheten DN:s Henrik Brors, Lillemor Idling från TT och många andra.

Återkommer snart!

2 kommentarer:

Anton Andersson sa...

Tråkigt att höra att Östros annamat borgarnas analys med utanförskap.

Vi måste hitta en egen analys för att beskriva brist på delaktighet i samhället.

Tingeling sa...

Jag sitter och tittar på din tjej nu, hon sitter och ler och pratar om dig :-)

När det gäller Thomas Östros så tycker jag inte att hans analys påminner om borgarnas men det är alldeles för varmt för att jag ska orka utveckla det mer här och nu.