lördag 6 juni 2009

Tingeling på gränsen till valsammanbrott

Känner mig lite på gränsen just nu... Lite för mycket, så otroligt trött och utmattad. Och en vecka med ensamansvar för två småttingar framför mig. Dessförinnan göra ett eller annat litet för att få folk att inse att det är jättejättejätteviktigt att rösta i valet till EU-parlamentet.

Skönt i alla fall att Socialdemokraterna är ett parti som utgår från en folkrörelse, inte någon liten krets införstådda. Allt hänger inte bara på mig, försöker jag tänka. Samtidigt vill jag så gärna göra allt för att så många som möjligt av de utmärkta kandidaterna på s-listan tar plats i EU-parlamentet. Varje röst spelar roll och naturligtvis kan sju svenska s-parlamentariker åstadkomma mycket mer än dagens fem.

Jag blir så ledsen när människor talar med förakt och cynism om de människor som kandiderar till EU-parlamentet. Att de enbart gör det för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Visst, jag tycker att ersättningarna är lite väl tilltagna men jag tror faktiskt att de absolut flesta som kandiderar gör det för att de har en genuin vilja att påverka. Och jag tror att det är ett jädra hästjobb att pendla till Bryssel (och Strasbourg), särskilt om man som till exempel Åsa Westlund och Anna Hedh har barn som inte klarar sig utan dem.

Rösta, rösta, rösta! Det gör skillnad. Din röst, gärna på Socialdemokraterna, behövs. De borgerliga väljarna är mycket lättare att mobilisera, så visa att du har hjärtat på rätta stället och ta vara på din demokratiska rättighet.

Lägger strax ut en redigt bra låt till er som tack! ;-)

3 kommentarer:

Realisten sa...

Jag kanske kan pigga upp dig med en fanfar till dig på min blogg. Och så vet du ju att jag lägger min röst på sossarna i morgon!

Mojan sa...

Nu är jag snart påväg till vallokalen, hoppas du får en bra söndag med småttingarna.

Tingeling sa...

Ååååh, puss och kram på er båda två!