fredag 5 juni 2009

Känner mig så slut men på måndag är det försent (för den här gången)

Hela huvudet snurrar av frågor om Sverige i Europa, politiska beslut som hindrar kapitalismens värsta avarter och miljöförstöring, vem ska jag kryssa, vad kan JAG göra så att så många som möjligt häver sig upp från sofflocket och faktiskt röstar (och helst på sossarna, förstås).

Samtidigt pågår det vanliga, fina, lilla livet. Barn ska matas, nattas, väckas, fås i frukost, kläs, tas till sina dagisar. Puh! Jag är trött och slut och känner mig otillräcklig. Men det är ju framför allt dessa underbara barn som valet handlar om. Deras miljö, deras chans att få bra utbildning och sjysta jobb på goda villkor. Deras frihet och valmöjligheter, oavsett min (och pappornas) plånböcker.

Det är så himla viktigt att människor engagerar sig och tar vara på de demokratiska rättigheter vi har, vi som är lyckliga nog att leva i detta fantastiska land! Det spelar STOR roll vilka 18 parlamentariker som tar plats i den där gigantiska byggnaden i Bryssel.

Så snälla du som läser det här, gör så att det inte är i onödan, allt detta stretande inför valet till EU-parlamentet. Gå och rösta! Gärna på sossarna, det är ett himla bra parti för folk av alla de slag. Tro mig. Och gör det. Nu. Eller absolut senast på söndag innan klockan blivit 21.00.

2 kommentarer:

Realisten sa...

Lugna ner dig! Du kan inte göra allt själv, du gör tillräckligt och mer än så. Så det så! Jag har i alla fall lyckats få en människa att gå och rösta i dag. Jag är nöjd med det, en är en mer än ingen. Så det så!

Tingeling sa...

Ååååååh... min älsklingsälsklingsRealist! Tack för din insats och för dina snälla ord. En helt orealistisk kram på dig!

Och varenda människa som går och röstar gör skillnad.