torsdag 25 juni 2009

Jag är nog ingen riktig bloggare...

...för i så fall hade jag tänkt på att ta en bild förut i dag, när jag och Starlet befann oss mitt på motorvägen i en bil som just dött.

Jag vet att många inte tror på Gud, själv är jag agnostiker och vill tro men vet inte hur det hela hänger ihop. Men jag vet att när bilen plötsligt sackar ihop när man ligger i vänsterfil just i färd med att köra om en lastbil och paniken börjar komma, och så dyker det upp en liten ficka intill mittstängslet, då blir man tacksam.

Vi stannade där, det rykte först från motorhuven. Jag insåg att jag vet alldeles för lite om hur bilar egentligen fungerar men jag var tvungen att verka samlad för lillgummans skull. Det var en väldigt människofientlig plats att befinna sig på och vi väntade i ungefär en halvtimme innan Louise och Anders kom som räddande änglar och tog hand om oss. Ingen stannade och frågade vad som hänt.

Tur att jag har mobiltelefon. Tur att de kunde hjälpa oss. Tur att bilen bakom bromsade så snabbt, annars kunde vi i bästa fall fått whiplashskador.

Jag är så tacksam!

10 kommentarer:

Realisten sa...

Nä helt rätt, man måste tänka blogg framför allt annat.Och så tycker jag att du ska tacka LouLou, Anders och mobben. Gud hade inte med saken att göra, helt klart. Men fy vad läskigt det låter. Jag hade fått panik. På rikt.

Dana sa...

Usch vilken hemsk historia!

Själv är jag tvättäkta ateist, och tackar bra bilförare (du inkluderad som verkade tänka rationellt även under press) samt dina goda vänner för att din historia fick ett så bra slut.

Dinga-linga-Lena sa...

Instämmer med de tidigare inläggen. Vilken tur! Och vilken lättnad!

Tingeling sa...

Ja, jag är extremt lättad! Och ännu mera tacksam. Och lite mera religiös än ni tre, uppenbarligen :-D

Jag kommer att minnas den där vackra fickan länge, länge...

Calle Fridén sa...

Men att vara religiös betyder kanske inte alltid att man tror på Gud. man kan tro på Ödet eller Den Goda Viljan också. Skönt att inget allvarligare hände.

Tingeling sa...

Nej precis! Jag vet inte vad jag tror på eller ens om jag verkligen tror. Men jag är inte lika tvärsäker som mina vänner här ovanför på att Gud eller något annat vi inte förstår INTE finns.

Och jag är sjukt lättad över att allt gick bra. Lite chockad fortfarande.

Dinga-linga-Lena sa...

Har jag sagt att jag inte tror på någonting? Däremot tror jag inte på Gud.
Och jag är också sjukt lättad över att det gick så bra som det gick. Halleluja! :-)

Tingeling sa...

Okej, okej... :-D

Ja, oavsett vad det berodde på så är jag väldigt nöjd med att allt gick så bra. Hallelujahkram!

Realisten sa...

Du är ingen riktig bloggare för nu har du slutat uppdatera igen! Fy!

Tingeling sa...

Nähä!