söndag 7 juni 2009

Besviken

Ja, det är jag. För jag hade verkligen önskat att det skulle gå betydligt bättre för sossarna i EP-valet än att vi med pyttemarginal klarade att inte göra ett ÄNNU sämre val än sist.

Vänta er ingen djup valanalys. Jag sitter just nu i den underjordiska sambandscentralen (hehe) Grottan, jättetrött och har inte haft plats för någon som helst eftertanke. Har följt valvakan på stor-TV i en tämligen rörig miljö. Det kändes så retsamt att prognosen först pekade på 27 procent, för att sedan landa på knappt 25. Skillnaden mellan 6 och 5 mandat. Trist. Men jag borde förstås ha kommit ihåg att Norrland brukar räknas först och där är vi stora.

Jo, jag är glad över att Sverigedemokraterna inte kom in. Jag sörjer inte Junilistan och jag är glad att det ser ut som om Piratpartiet inte får mer än ett mandat. Min lättnad är förstås också stor över att det inte gick särskilt bra för Moderaterna. 

Men. Jag är inte det minsta nöjd med valresultatet för Socialdemokraterna och det hade jag gärna velat vara.

Grattis Miljöpartiet, får man väl säga. Det var uppenbarligen en bra idé att slopa utträdeskravet.

9 kommentarer:

Snokis sa...

Jag tycker att det är skrämmande att PP fick en mandat. Och ännu mer skrämmande att folk tycker att fildelning är viktigare än jämställdhet.

Realisten sa...

Jag är glad för att du säger att du är besviken (alltså inte för att du ÄR besviken). Jag tyckte det var oerhört konstigt och pinsamt när Mona Sahlin under valvakan sa att hon var nöjd och att hon tyckte att det blåste röd-gröna vindar. Men hallå!

Tingeling sa...

Jag hade blivit chockad om inte PP kommit in, därav lättnaden över att det trots allt bara verkar bli en plats dom tar. Och det är uppenbart att deras väljarbas, unga män, som sagt går man ur huse för att få fildela som dom vill men inte för sådant som jämställdhet, jobb till unga eller miljö- och klimatfrågor.

Ja, Realisten, jag är jättebesviken. Att bara var fjärde av lite drygt 40 procent av befolkningen röstar på oss kan jag aldrig någonsin känna mig nöjd med.

Värst av allt är att sossarna nu är FJÄRDE parti i Stockholms stad, där jag bor. Snacka om att man känner sig misslyckad. Här finns VÄLDIGT mycket att göra.

Karin Berg sa...

jag är också besviken och jag tycker också att det är kontigt att fildelning är så vikgit förmånga att de glömmer allt det andra.

Leo sa...

Fast Piratpartiet huvudfråga är ju inte fildelning - precis som det står i de flesta tidningar idag. Det är medborgarrätt - integritet, rättssäkerhet och mycket mer.

Det vore skönt om vi kan avliva myten om Piratpartiet som "fildelarpartiet" nu.

Tack.

Olle sa...

Måhända att en minoritet gav PP sin röst i fildelningens namn. Vad ni missat helt är att PP främst står för stärkt integritet i ett samhälle där grundlagsvidrig (enligt Sveriges grundlag, EU:s gällande artiklar samt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna) massövervakning genomförts. Ni säger att det är skrämmande att PP "bara" fick ett mandat och att ni är glada att det inte blev fler.

Det som är skrämmande är att ni helt missat PP:s kamp för vår integritet och vår rätt att existera och kommunicera utan att bli avlyssnad och övervakad - något som åtminstone jag ser som en självklarhet i ett demokratiskt samhälle.

Tingeling sa...

Vi har inte missat kampen för integritet, vi - och jag syftar på sossarna nu - tar också frågan om integritet på allvar. Men vi är inte vidare värst på att nå ut med det.

Tydligen finns det många som fortfarande tror att vi var med om att införa FRA-lagen och det var vi inte. Däremot är vi inte för fullständigt fri fildelning, för det skulle innebära att all respekt för upphovsrätten gick förlorad.

För ytterligare information om var vi står i dessa frågor rekommenderar jag Thomas Bodströms blogg Bodstromsamhallet.se

Kommunalaren sa...

Med all respekt för dem inom PP som brinner för integritetsfrågorna, så har jag väldigt svårt att tro att alla som röstade på PP gjorde det av detta skäl. För många var det nog ändå fildelningen som avgjorde. Myten om fildelarparti är nog inte så mycket myt - om man kollar med väljarna.

Tingeling sa...

Vi lär få se hur det är med den saken. Det ska bli intressant.