fredag 1 maj 2009

Fy fan

Det är kört. Delara Darabi har avrättats. Det är så fruktansvärt med dödsstraff och här pekar allt dessutom på att en oskyldig har drabbats.

I morgon ska jag skriva om roligare saker, som bröllopet jag var på i dag.

6 kommentarer:

Realisten sa...

Hemskt.
I övrigt tycker jag att du håller på och lovar saker nu igen.

Anonym sa...

Om det hade varit en man som mördat (jag vet inte om hon var oskyldig eller ej) istället för en kvinna hade han troligen sluppit straff och fått medalj av mördarstaten Iran som stenar våldtäktsoffer. Fy fan för medeltidsstaten Iran, jag tycker synd om dess folk som till skillnad från medeltidsregimen verkar vara väldigt progressiva och moderata

Anonym sa...

Gång på gång visar den iranska regimen att den inte visar respekt för sitt eget folk. Man bryter gång på gång grovt mot de mänskliga rättigheterna.

Ofta hänvisas det till att man bryter mot folkrätten då man militärt går in i ett land utan FN:s stöd. Problemet med Iran är att man lär aldrig få FN:s mandat att gå in så länge Kina och Ryssland sitter i säkerhetsrådet(demokratier? Vad gör de där öht?). Vad ska då väga tyngst: Folkrätten eller de mänskliga rättigheterna? Jag håller de mänskliga rättigheterna framför folkrätten i detta fall och hoppas att Irans ledare till slut går samma öde till mötes som Saddam. Om någon gjort sig förtjänt av att dömas till döden så är det han.

Tingeling sa...

Jag tror inte på dödsstraff som lösning ens för de värsta diktatorer. I övrigt håller jag med om att mänskliga rättigheter borde gå före så kallad folkrätt. FN behövs, men är försvagat av vissa alltför starka staters vetorätt.

Anonym sa...

Nu är det stor skillnad på Saddams förtryckarregim och styret i Iran. Jag känner mig betydligt tryggare på gatorna i Tehran än i exempelvis Stockholm, i Peking, i östeuropa. I Kina "försvinner" folk spårlöst, i Sverige blir man våldtagen och halvt ihjälslagen en fredagskväll, i Rumänien blir man kidnappad och satt på en bordell. FN haltar, men andemeningen är bra. Men att invadera Iran, nej tack. Det löser ingenting annat än skapar mer elände. Trots allt så har en överväldigande majoritet av befolkningen det ganska bra, trots stänga lagar och avrättningar. Finns nog inga liknelser alls, med Saddam's regim och styret i Iran.

Snokis sa...

För vidrigt för att orka ta in på riktigt.