fredag 29 maj 2009

Det är valrörelse, märker ni det?

Valet till Europaparlamentet har ingen direkt stark ställning i vårt land. Men många inser hur viktigt det är att ta vara på sin medborgerliga rättighet och gå och rösta. Tyvärr förvirras många angående vad det egentligen handlar om.

TV sänder debatter med partiledarna, trots att det inte är de som kandiderar till parlamentet. Alla vet inte vilka kandidater som finns att välja på. Den enkla lösningen är förstås att helt enkelt ta en valsedel från det parti man vanligtvis gillar men vill man kryssa en särskild kandidat gäller det att ha lite koll i förväg.

I går fick jag besök av min pappa och hans fru och vi pratade förstås om det nära förestående valet. Min pappa hade redan bestämt sig för att kryssa Göran Färm, en utmärkt kandidat från Norrköping, min födelsestad.

För min del är det dock otänkbart att låta bli att kryssa in en kvinna. Inte bara för att jag själv tillhör det underrepresenterade könet (bara en tredjedel av parlamentarikerna är kvinnor) utan för att det finns så otroligt bra kvinnliga s-kandidater att välja på. Timmen var sen men vi satt i alla fall och googlade lite bland de fantastiska kvinnliga toppkandidater och raketer som finns.

Nu tänker jag mig att jag ska använda veckan före valet till att berätta lite om några bra kvinnliga alternativ på vår lista. Så håll utkik, mer i ämnet kommer!

6 kommentarer:

Z sa...

Nämen det har jag faktiskt tänkt på varför det är partiledarna som står och debatterar i radio och tv när det är helt andra som ställer upp i valet... Lite knasigt faktiskt. Annars tycker jag allas valaffischer ser för täskiga ut. Alla är så stylade att det är löjligt. Varför kan de inte ge sig själva en mer alladaglig look? Då blir de mer trovärdiga. Tycker p4 extra har bra utfrågning av den som står högts upp på listan hos olika partier. Den är snabb, rolig och man orkar lyssna sig genom den för att den är snabb....

Tingeling sa...

Ja, visst är det lite märkligt ändå? Med tanke på att många inte vet så mycket alls om vilka kandidater som finns att välja på.

Har du bestämt dig då?

Realisten sa...

Tingeling, Tingeling! Hallå! Jag har bestämt vem jag ska kryssa! Jag hade av någon högst märklig anledning missat att han stod med på listan. Nu behöver jag inte tveka längre. Gissa vem!

Tingeling sa...

Han? Ardalan Shekarabi?

Realisten sa...

Hur kunde du gissa rätt direkt? Jag har väl aldrig erkänt att jag är kär i honom?

Tingeling sa...

Haha! Du är lite smått förutsägbar, är jag rädd... Yngst och snyggast räcker väl långt? Men han är ju väldigt vettig också, som tur är :-)