tisdag 9 december 2008

Tappar styrfart

Ja, Realisten har rätt i en kommentar nedan. Jag orkar inte riktigt hålla samma fart som i början av månaden.

Just nu är jag heeelt slut efter en sjuk morgon. Inte sjuk som i förkylning eller så alltså, utan snarare absurt stressig.

På väg mot dagis kom jag på att det var i dag någon inspektionsgubbe skulle komma hit i dag. I min hjärna hade jag fått det till att det handlade om vattenledningarna i köket och badrummet så jag började hysteriskt städa upp i röran och göra det framkomligt vid badkaret och i diskhon.

Så tittade jag närmare på lappen och det visar sig att det var en ventilationsgubbe som skulle komma för att "kontrollera lägenthetens befintliga ventilation, samt även utföra rensning av ventilationskanaler".

Jag fick alltså i stället slita ner alla kryddburkarna och torka av det feta smutslagret i hyllan ovanför spisen. Vidare försöka tolka vad "frånluftsventiler" är för något. Det skulle vara "fritt arbetsutrymme till och framför samtliga frånluftsventiler, cirka en meter". Streeeeess!

Jag ringde dagis och förvarnade om sen ankomst. Då ser jag att det står på lappen att om jag inte kan vara hemma kan jag lämna nycklar i en låda i tvättstugan FÖRE 07.15. Aaaaaaaaaaargh! Panik.

Till slut ringde jag ventilationsgubben i fråga, för att veta hur jag borde göra och exakt vad frånluftsventiler är. Som tur var så var han både snäll och kommunikativ så vi ska nog reda ut det här. Jag förklarade också hur stökigt det är här och skyllde, ganska rättmätigt, på min söta lilla tiomånaders. Han lovade att inte kolla under midjehöjd i lägenheten.

Tack och lov! En bohem pustar ut...

5 kommentarer:

Snokis sa...

Det här var för mycket text för mig, men jag kommenterar ändå.

Tingeling sa...

Hahaha! Tack för det. Så slipper jag den där försmädliga nollan.

Realisten sa...

Men jag läste tills jag kom till ordet kommunikativ. Där hakade jag upp mig, det känns som jag hör det ordet alldeles för ofta.

dinga-linga-Lena sa...

Ack, vad jag känner igen mig... Roligast av allt är att Kabelvision har sin centrala manick (som styr alla TV-apparaterna i huslängan) i MITT förråd... Behöver jag utveckla hur kul det blir varje gång det är nåt fel och de måste in där och kolla?

Tingeling sa...

Hehehe... Tack för ditt stöd och din förståelse, dinga-linga! Vi är nog tvillingsjälar du och jag :-D