fredag 14 augusti 2009

Sossarna är tydliga om vilka samarbetspartier man har

Hittade, tack vare Peter Anderssons och Johan Sjölanders båda blogginlägg, det här märkliga lilla stycket. Dick Erixon målar upp ett scenario där han försöker få det till att S, V och MP skulle försöka avsätta Fredrik Reinfeldt genom gå ihop med Sverigedemokraterna. Nu i höst. Helt bisarr tanke. Det här resonemanget haltar inte, det är fullständigt orörligt och stendött innan det ens formulerats.

Jag arbetar för Socialdemokraterna i riksdagen och tro mig, jag har aldrig någonsin, vid något som helst öppet eller slutet möte hört någon endaste riksdagsledamot tala för ett samarbete med Sverigedemokraterna. Det är fullständigt uteslutet.

Tvärtom har Mona Sahlin i alla tänkbara sammanhang gjort det fullständigt tydligt att Socialdemokraterna inte kommer att samarbeta med eller göra sig beroende av SD i något som helst sammanhang. Punkt.

När det gäller de borgerliga partierna däremot är det inte lika glasklart. Det sade även KG Bergström, som knappast gjort sig känd som sossekramare, i tv-soffan i morse. Han verkade vänta sig att Fredrik Reinfeldt inte tar ställning i frågan före riksdagsvalet om ett år. Det är alltså hos Moderaterna problemet med otydlig inställning finns.

Inga kommentarer: