torsdag 8 januari 2009

Allergivaccination avslutad

Det var alltså en grunka som jag fått blåsa i ungefär var åttonde vecka sedan fyra år tillbaka som var på bilden i inlägget nedan. Förkortningen som Godiva och Zoila kom med var säkert korrekt, jag minns mest något med perspiration (jag vinner inte min egen aktning i en vecka men de gör de två ;-)

Våren 2002 var min björkpollenallergi värre än någonsin och jag sökte hjälp på vårdcentralen. Jag fick en remiss till S:t Görans sjukhus och två och ett halvt år senare fick jag alltså påbörja vaccination mot både detta och kattallergi.

Fantastiskt! Nu känner jag nästan ingenting när maj månad kommer, jag som lidit alla helvetets kval sedan allergin bröt ut i tonåren någon gång. Och behandlingen är slutförd.

PEF-mojängen har jag fått blåsa i före och efter att jag fått två sprutor, en för björkarnas och en för katternas skull. Skulle jag ha drabbats av en stark allergisk reaktion så hade det märkts på min lungkapacitet, antar jag. Men det gjorde jag aldrig, jag bara satt där den beordrade halvtimmen, läste en tidning eller bara filosoferade och så gick jag igen, lite mindre allergisk för varje gång ;-D

Personalen har alltid varit himla trevlig också, jag kommer nästan att sakna dem även om det är skönt att inte behöva åka till Fridhemsplan på bestämda tider längre, så klart.

Ville bara berätta om detta, en liten story om all den utmärkta vård som ges i Sverige varje dag, året runt. Tack vare våra gemensamma skatteslantar, tack, tack!

4 kommentarer:

Realisten sa...

Kan du alltså träffa min katt nu? Privatvård är bäst förresten.

Tingeling sa...

Trodde aldrig jag skulle få nån kommentar på det här superseriösa inlägget! Tack Realraringen!

Javisst kan jag träffa din kissemiss nu... Utan problem. S:t Göran är visserligen ett privatsjukhus men Astma & Allergimottagningen har nog legat där långt innan det, tyvärr, privatiserades.

Jag tycker det är bra att det finns både gemensamt ägda och privatägda vårdinstitutioner men önskar att våra stora sjukhus förblev allas.

Sus Klurar sa...

Varsegod!
Jag skänker gärna mina skatteslantar till dig.

Tingeling sa...

Tack, tack snälla Sus! Men jag är ju botad nu, så det finfina och fiffiga är att de går till bättre behövande i fortsättningen :-D