fredag 29 januari 2010

Rätten att vara den man är

I dag har jag talat med två oerhört aggressiva kvinnor på temat burka. Det handlade inte om någon som helst omsorg om kvinnor som tvingas dölja sina ansikten mot sin vilja utan om ren och skär inskränkthet. De kände sig personligen påhoppade av att "behöva se" kvinnor i burka. Jag blir så ledsen.

Jag vill inte att någon endaste människa ska behöva anpassa sin klädsel på fritiden till vad andra tycker och tänker. Hängde det bara på mig så fick människor gärna ströva omkring nakna (så länge de inte antastade andra så klart ;-) men nu har vi ju en lagstiftning som säger annorlunda.

Jag blir bara glad när jag ser människor som tänker kreativt med sin klädsel och gör något för att skilja ut sig från mängden. Jag har naturligtvis heller inga problem med alla som klär sig alldagligt eller enligt någon form av norm. Det är individens val. Låt tusen blommor blomma!

Men att som i Frankrike börja tala om att förbjuda kvinnor i burka att åka kollektivt - var finns medmänskligheten i ett sådant förslag? Inte handlar det om omsorg om dessa kvinnor i alla fall.

Att det ska vara så urbota svårt att bygga en värld där varje människa får uttrycka sin personlighet utifrån den egna viljan. Det är sorgligt!

Är verkligen glad att vara medlem i och arbeta för ett parti som håller rätt kurs i den här frågan, inte minst tack vare vår fantastiska partiledare Mona Sahlin. Lyssna själv här en bit in i radiodebatten mot Fredrik Reinfeldt från i onsdags.

2 kommentarer:

Snokis sa...

Jag blir också ledsen av såna där diskussioner. Är dålig på att hantera att det finns så många puckon i världen.

Tingeling sa...

Ja man får vara tacksam för all tid man slipper påminnas om dem.