torsdag 2 april 2009

Äääääntligen! Könsneutrala äktenskap i Sverige

Det var verkligen en stor dag i går. Det känns fantastiskt att lagstiftningen äntligen är lika för alla människor nu men det är egentligen helt sjukt att det tagit så lång tid.

Så sent som på 1970-talet avskaffades homosexualitet som sjukdomsbegrepp. Utvecklingen går sakta men säkert framåt. Lagstiftningen är otroligt viktig för vilka normer som råder och helt säkert kommer våra barn när de är vuxna fråga oss hur man tänkte INNAN lagen om könsneutrala äktenskap klubbades igenom.

Det värsta är ändå att människor faktiskt misshandlas och mördas enbart på grund av vem de älskar. En mycket bra bok om det här är No tears for queers av Johan Hilton. Den som läser den kanske lättare inser att Pride inte handlar om några jobbiga människor som slänger sin sexualitet i ansiktet på det etablerade samhället utan om rätten att vara den man är. En fråga om mänskliga rättigheter, helt enkelt.

2 kommentarer:

Loulou sa...

Nu har jag varit inne två dagar i rad för att skicka snälla och roliga kommentarer. Men hallå. Hur kul är det att kommentera gamla nyheter?

Tingeling sa...

Du har helt rätt. Men nya spännande grejer är på g :-)