fredag 17 april 2009

Att vara lite äkta går inte, antingen eller är det som gäller

Blev okristligt tidigt väckt av min bäbis i dag och är därför tidigt ute på nätet. Surfade runt och träffade på en del på temat äkta eller bluff.

Denna intressanta läsning förde vidare till ännu ett inlägg på temat. Tack vare detta fann jag Ingers blogg, som skulle kunna vara äkta men mest troligt är en hejdundrande drift med allt vad nymoralism i Jesu stackars namn heter. Det skulle mycket väl kunna vara en rolig och skicklig bloggare typ Godiva som ligger bakom en sådan härlig och välformulerad pseudoblogg. Kolla bara in bilderna på Inger själv och "fosterbarnen", som tagna ur en broschyr från Jehovas vittnen!

I och för sig såg jag så sent som i går kväll i TV:s Aktuellt en kvinna med liknande inställning. Hon bor i Kalifornien och hade lagt sin energi på att få till stånd en folkomröstning som upphävde samkönades rätt att gifta sig. Otroligt tragiskt att andras rätt till lycka kan motivera till en sådan destruktiv drivkraft.

Nåväl, fallet Inger som nämndes ovan där påminde mig om en arbetskamrat jag hade för mycket länge sedan. Det var på den fabrik på Händelö i Norrköping där jag 17 år gammal fick mitt livs första tillsvidareanställning. Hon hette faktiskt också Inger och jag minns hur hon sa, på tvättäkta Norrköpingsdialekt om någon att "den, han är ju lite äkta".

Äkta eller falsk, det är frågan. Själv är jag inte smart nog att vara en rolig bluff, jag är nog lite äkta jag.

7 kommentarer:

Realisten sa...

Får man verkligen ha så här många länkar i ett och samma inlägg? Nu har det tagit mig evigheter att kolla alla.

Tingeling sa...

Men det var det värt, inte sant? Jag är riktigt stolt över det här inlägget! *L*

Realisten sa...

Jo, det var intressant och kul läsning, men under den stillasittande stunden missade jag en massa steg.

Tingeling sa...

Hahaha! Det var nog bara bra för din stackars utmattade kropp... Tänk att du alltid ska bli så fanatisk? Men det är väl en del av charmen med dig, kära knasboll. Puss på dig!

Realisten sa...

Antingen av eller på, du vet. Puss på dig också!

Anonym sa...

Det här var ett givande blogginlägg, det höll mig sysselsatt i gott och väl en timme. Men gör inte om det, jag har ett liv att sköta också... :)

Tingeling sa...

Haha, roligt att höra! Men jag blir ju förfärligt nyfiken på vem du är, Anonym...?