onsdag 4 februari 2009

Maud Olofsson har snart sålt Centerns hela själ

Hörde just på tv-nyheterna att Centerpartiets riksdagsgrupp håller möte. Detta med anledning av att partiledaren Maud Olofsson vill att partiet ska "byta fot" angående kärnkraften. Hon gör tydligen vad som helst för att hennes parti ska foga in sig i den helt uppenbart moderatledda alliansen. Inte underligt att hon och Fredrik Reinfeldt sägs ha så lätt att komma överens.

I och för sig så infördes kärnkraften en gång i tiden, trots att dåvarande partiledaren Thorbjörn Fälldin gnisslade tänder och sa "jag sliter med frågan". Mitt parti har också varit en del av detta men vi har trots allt sedan länge sagt att det är en energikälla som ska fasas ut och ersättas av förnyelsebara lösningar, till exempel vindkraft.

Här kunde man ju ha trott och hoppats att Centern skulle ha givit sitt stöd, med tanke på partiets historia. Men Maud Olofsson tvekar inte att radera ut sitt partis hela själ. Frågan är vad hennes kärnväljare egentligen tycker om det?

Kanske lika bra att gå ihop med Moderaterna i stället? För borgerligt sinnade väljare lär skälen att rösta på C i stället för M bli alltmer oklara.

4 kommentarer:

Snokis sa...

Har dom en själ?

Tingeling sa...

Tror dom hade en, en gång i tiden. Före Maud Olofssons övertagande.

Realisten sa...

Mer kärnkraft till folket!

Tingeling sa...

Himla industrikramare! Förnyelsebar kram på dig!