måndag 16 februari 2009

Just nu skulle jag vilja åka på typ retreatspa

Vet inte ens om det finns något som heter så. Men jag tänker mig ett spa med massor av varma och kalla bassänger, ångbastu och traditionell torr sauna, massor av sköna massagebehandlingar och sånt.

Och så något slags retreat, alltså att man lever i tystnad och går in i sig själv och sina känslor. Jag har aldrig gjort något sådant, kan bara föreställa mig det. Just nu känner jag att det förflutna börjar komma ikapp mig, att en hel del jobbiga saker som jag upplevt och "hanterat" vuxet och rationellt trots allt borde bearbetas lite bättre rent känslomässigt.

Tänk om jag fick komma till det där stället och så fanns det någon helt sagolikt förstående och klok terapeut där... Som förstod så väl vad jag sa, både med mina ord och mellan raderna. Ja, alltså efter att jag hade varit tyst i ett antal timmar då. Det skulle vara något slags genomtänkt upplägg. Och så massor av simning och allt det där som vore välgörande för kroppen och själen, det också.

Ja, man kan ju få drömma i alla fall.

4 kommentarer:

dinga-linga-Lena sa...

Ja, det vore inte helt fel, faktiskt... Jag gäller ju för att vara en toksocial individ, men det är inte utan att det där låter väldigt tilltalande.

Tingeling sa...

Toksocial is my middle name! Men kanske just därför?

Realisten sa...

Det där med att leva i tystnad skulle jag kunna ge dig en kurs i. Och det där med terapi tror jag inte alltid är helt bra. Men i övrigt låter det trevligt.

Tingeling sa...

:-D Ok Real-darling - vad kostar en kurs hos dig? Men en sak kan jag säga, även om du har badkar hemma så kommer jag inte att klassa ditt plejs som spa!