söndag 1 februari 2009

För mig har Försäkringskassan fungerat perfekt

Det klagas väldigt mycket på Försäkringskassan dessa dagar och förvisso är det förskräckligt och helt oacceptabelt när folk inte får sin ersättning i tid. Vi har alla våra räkningar att betala och får man inte de pengar man räknat med är katastrofen inte långt borta.

Men. Jag tror att de som jobbar på Försäkringskassan är människor som du och jag, som sliter och gör sitt bästa för att klara jobbet så bra det bara går. Klart att det är hemskt frustrerande när det ändå inte blir som det ska för alla som är beroende av ens tjänster!

Det finns ändå en del saker vi inte ska glömma. Det som Försäkringskassan gör styrs av politiska beslut och de är inte alltid så vettiga. Jag vet ju vad jag tycker om den borgerliga regeringens stenhårda syn på sjukas väg tillbaka till arbetet, till exempel. Det kan bli väldigt vanskligt och ta lång tid att utreda i varje enskilt fall.

Personligen har jag nu haft att göra med Försäkringskassan i drygt ett år, föräldraledig som jag är. Och jag har inte haft några som helst problem, tvärtom. Flera gånger har jag varit alldeles väldigt sen med att anmäla vilka dagar jag vill ha föräldrapenning. Ändå har jag varje gång fått min ersättning i tid.

Bara så ni vet. Hälsan tiger still brukar man säga om allt det där som fungerar precis som det ska men som ingen gör något större väsen av.

7 kommentarer:

BitchBeyondBlonde sa...

Jag har inte haft sådan tur med FK! Men jag röt ifrån och vann i Länsrätten. Kändes tråkigt. INTE! =)

Tingeling sa...

Vad bra att du stod på dig! Felbehandlad ska ju ingen behöva bli. Och det är helt rätt att ta nödvändiga strider. Starkt!

Jag kanske bör förtydliga att jag mycket väl vet att det inte alltid fungerar som det ska, ville bara berätta att det gjort det för mig :-D

Snokis sa...

Som en känd riksdagsledamot en gång sa, man måste vara utvecklingstörd för att jobba på F-kassan. Eller var det McDonalds?

Gymnasten sa...

Min chef hade en lite föreläsning om hur det går till när man blir sjuk en längre tid och vem som har ansvar m.m. Hon sa att ni ska inte bli rädda för att bli sjuka...det är typ det värsta jag tror skulle kunna hända mig med den kassa vi har idag. Har man dessutom en psykisk åkomma/diagnos blir det 10 ggr värre, för kroppen fungerar och då kan du arbeta. Har följt min pappa i 3 års tid med sjukintyg och uteblivna beslut. Han har inte fått någon ersättning sedan sept 08...hans kassa sinar. Han har absolut inte blivit bra bemött. Ville bara säga det.

Tingeling sa...

Gymnasten: Det är verkligen för jävligt, det som händer din pappa! Men där handlar det väl mycket om den borgerliga politiken? Sedan säger jag inte att saker och ting var så värst bra när det gäller attityder i fråga om psykiska åkommor/diagnoser på sossarnas tid heller. Tyvärr. Massor återstår att göra.

Håller tummen för din pappa!

Gymnasten sa...

Det är bara att kämpa på!!

Tingeling sa...

Ja, Gymmis! Du får ge dina goa föräldrar (ännu) en kram när ni ses härnäst! Det var väldigt trevligt att träffa dom när du vart gift häromsistens ;-D