måndag 2 augusti 2010

Post-Prideparade-Depression

Tänk att det är ett helt år kvar nu...

Det var som vanligt helt fantastiskt att gå med i Prideparaden och lite kul att gå åt rakt motsatt håll i år. Lååång, skön promenad nästan hela vägen till Kaknästornet. Får se hur många år den färdvägen och den platsen för Pride Park kommer att gälla.

Jag försökte räkna ut hur många gånger jag gått med i paraden men jag är osäker. Nästan alla sedan tidigt 2000-tal, tror jag. Det kan vara så att jag har gått samtliga sedan 2003. Och så var det några år dessförinnan när jag stod bredvid och tittade på. Det kommer nog aldrig mer att kännas tillräckligt.

Jag älskar Prideparaden! Jag älskar Pride Park! Jag älskar alla de vackra transorna, jag älskar de bonnvanliga flatorna och bögarna också.

Jag älskar läderbögarna och jag älskar alla fantasifulla människor som går in för att hitta ett helt personligt uttryck. Jag älskar manifestationen för att all kärlek, precis som Miljöpartiet så fint myntat det, är bra kärlek.

Jag älskar att se toppolitiker från båda blocken gå med! Jag älskar att se regnbågsflaggor på bussarna i Stockholm och på Kungliga Dramatiska Teatern! Pride får mig varje gång att känna att saker, trots allt, går framåt.

Happy Pride, everyone!

(Några bilder kommer i ett senare inlägg).

11 kommentarer:

Realisten sa...

Och jag älskar det här inlägget!
Nästa år måste jag åka upp till Storhålan under Pride, var alldeles för länge sen jag var med.

Die Quelle sa...

Är det inte bitvis väl ekovokt? På det sätt att fördomar centimenteras istället för att brytas.
Skicka farmor på att kolla paraden och det hon minns är vad då?
Inget ont menat, men du förstår vartåt jag far, eller?

Die Quelle sa...

PS, jag kan stava till cement.
Men just verbet sitter jag fortfarande och funderar på.

Sus sa...

Jag spanade efter dig i paraden men såg inte ens en skymt.
Jag hakar på DQ:s undran där. paraden är fantastiskt, men visst anspelas mkt på sex.
Det är lite tråkigt tycker jag.

Tingeling sa...

Jaaaa, Realisten! Jag sa ju det! Du skulle varit med. Men blir det bot och bättring nästa år så är allt förlåtet, vettu, darling ;-)

DQ och Sus: Jag vet inte, jag. Man kan ju inte gärna censurera en Prideparad? Själv är jag inte det minsta rädd för nakenhet (även om jag är ganska blyg och/eller skenhelig själv) och både mina mor- och farföräldrar är döda sedan länge.

Avkläddheten är trots allt bara en del av paraden och jag har för min del ingenting emot den. Jag har väl mina fördomar inriktade på annat, antar jag =)

Tingeling sa...

Synd att vi inte såg varandra förresten, Sus! Jag gick en bit bakom de rödgröna partiledarna, dansande och jublande.

Die Quelle sa...

Nja, jag har heller inget emot lite naket. Men jag vill att folk i gemen ska se paraden och att det i sin tur leder till ökad acceptans och inte till ökade fördomar.

(cementera, cementera, cementera. Titta, det går ju när klockan inte längre är 02 på natten.)

Daniel sa...

Härligt! Mera Pride åt folket! Mera framåt mot jämlik kärlek där heterosexualitet inte har patent på den!

Tingeling sa...

Centimenterat, DQ! =)

Ja, Daniel! Vi är helt på samma linje!

Lottie sa...

Jag tror jag förstår vad Die Quelle menar ... många som har en viss aversion mot Pride och queer-grejer kan använda den ekivoka delen som förevändnig och bygga på sina fördomar. Det kan verka som att det handlar mer om sexuell frigörelse än om mänskliga rättigheter.

Själv gillar jag också det flärdfulla och överdrivna, jag attraheras av det, men jag vet också att vardagen inte alls är särskilt flärdfull. Jag vet också att det finns krafter inom gay-rörelsen som trakasserar den som inte vill vara med i det här färgstarka och utåtriktade uttrycket utan bara vill leva som folk gör mest. Jag skulle tro att det faktiskt är den vanligaste önskan, att vilja höra till och inte sticka ut.

Det finns säkert många som sitter hemma och känner sig utanför den lokala gay-klubben, känner sig utanför hela samhället, bara för den inte vill delta i kampen på samma sätt och visa upp sig som extrema personligheter.

Jag vet att Pride handlar om mycket mer än bara parader och flärden, men vad vet dom människor som känner en avsmak för Pride?

Man kunde gå ut med ett upprop: Vi hetero vill också ha sex! ...eller nåt. ;-))

Tingeling sa...

Åh, Lottie! Så underbart formulerat. Mer sex till folket skulle man kanske också kunna skrika ut på gator och torg? ;-)