onsdag 4 mars 2009

Bonusar! Grrrr...

Jag känner mig så otroligt ARG på hur orättvis tillvaron är. Tusentals människor varslas eller sägs upp, deras grundvalar skakar. Medan det finns andra, ett fåtal, som förutom redan höga löner tar ut bonusar som om inget hade hänt. Det är så otroligt FEL!

Moral nämns ofta som något töntigt och förknippas väl ofta med sexualskräck eller så. Men det här är för mig en i högsta grad moralisk fråga. Var finns moralen i denna girighetskultur?

8 kommentarer:

Bloggullet sa...

Jag är upprörd för deras bonusar,det är ju alltid fel med bonusar och att ta ut dem i nuläget är ju egoism och förakt för deras anställda som varslas. Har dessa direktörer ingen skam i kroppen. Först ska staten gå in med pengar i företaget för att rädda jobben och sen tar direktörerna helt kallt ut bonusar. Då har de ju gott om pengar.
Jag är upprorisk.
Kramar

Dinga-linga-Lena sa...

Det är griseri och FÖRBANNAT omoraliskt!

Tingeling sa...

Vi är uppenbarligen många som är rosenrasande över det här! Kram på er...

Realisten sa...

Jag tror, tyvärr, att vilken människa som helst kan bli girig. Mycket vill ha mer, helt enkelt. Jag tycker naturligtvis inte heller att det här är rätt (framförallt inte moraliskt rätt), men jag tror inte att det är så enkelt som att bara för att några höjdare avstår sin bonus så får de som varslats behålla jobben eller de lågavlönade del av de pengarna istället. Problemet är djupare än så, och jag tror faktiskt att man måste börja i en annan ände för att komma tillrätta med det hela. Jäklar vilken lång och rörig uppsats jag skrev nu.

Dinga-linga-Lena sa...

Nej, det är förstås inte så att andra automatiskt får det bättre för att några snikna människor avstår från sina absurda bonusar. Men man kan ändå bli jäkligt förbannad på att det finns folk som inte bara är giriga, utan så helt har tappat sinne för proportioner. Att vem som helst kan drabbas, det är alldeles sant. Och just nu har vi ju ännu ett fint exempel på "mycket vill ha mer" som valsar runt i pressen... ;-)

Tingeling sa...

Realissimo: Du har vistats för länge på den däringa fabriken.

Dinga: Du låter ju riktigt härligt röd!

Realisten sa...

Förvisso, men detta är åsikter jag hade även innan det. I grunden tror jag faktiskt att vi alla här är rätt överens. Jag tycker mest att man inte ska förenkla problemet. Är du inte glad för att det äntligen blir lite politisk debatt här?

Dinga-linga-Lena sa...

Tss, Tinglan. Girigbukar finns ju i både blå och röda kulörer, som du kanske har sett... :-) Och i gröna och bruna och...