måndag 18 juni 2007

Två karensdagar är en sjuk idé

En andra karensdag. Behöver jag säga mer? Om detta går igenom måste det en gång för alla bli uppenbart för alla vad det är för regering Sverige har fått.

"Det går fantastiskt bra för Sverige, så vi öser pengar över alla som har råd att äga dyra villor i Djursholm! Vi sponsrar billig städhjälp till överklassen! Vi ger extra pengar till dem som har jobb och betalar det genom att ta pengar från dem som inte har det! Och nu ska vi fira Sveriges framgångar med att bestraffa alla som är förkylda eller har feber. Hurra! Låt dem gå till jobbet och smitta ner alla andra i stället!"

Nej, låt oss hoppas att detta förslag hamnar i papperskorgen. Som ensamstående har jag redan med dagens system med en karensdag många gånger gått till jobbet när jag egentligen borde ha stannat hemma och blivit frisk.

Det finns säkert en eller annan som fuskar men som sosse har jag högre tankar än så om folk i allmänhet. Vi behöver ett samhälle där vi har förtroende för varandra och inte genast utgår från att alla vill missbruka våra trygghetssystem. Det är inte rimligt att dålig hälsa ska bestraffas med urholkad ekonomi. Sverige har råd att vara omtänksammare än så.

Inga kommentarer: