torsdag 6 november 2008

Ibland gör även moderaterna något bra

Jag tänker förstås på det nära förestående införandet av könsneutrala äktenskap, där Fredrik Reinfeldt faktiskt har satt de borgerliga partiernas enighet på undantag. Efter åratal av orättvisor slåss plötsligt regeringen och oppositionen om hur detta kan införas tidigast möjligt. Göran Hägglund och några till sörjer slutet för diskrimineringen men vi är helt säkert många fler som jublar!

Härliga Alexandra slog till direkt och friade till sin fästmö Åsa. Nu hoppas paret få gifta sig den 1 maj och helst då vigas av Mona Sahlin. Det är vackert det som sker nu men det borde varit självklart i alla tider.

De som säger att allt var bättre förr blir väldigt ofta överbevisade. Se bara på Barack Obamas seger över republikanernas föråldrade politik. Och se på den här utställningen på Naturhistoriska riksmuseet. En spark i ändalykten på alla som brukar argumentera för att kärlek mellan samkönade är onaturligt, "för så gör ju inte djuren".

5 kommentarer:

Zoila sa...

Klart de(moderaterna) gör bra saker ibland! Ibland önskar jag att alla kloka människor utan partipolitiska intentioner samlas och kommer på bra grejer. Saker som är bra för Sverige. Och ingen partipolitik utan att alla erkänner att det är bra idéer för att det är det och inte tycka det automatiskt är dåligt för att det är en partimotstånader som råkat komma på den bra idén. Så ge mer cred över gränserna!

Tingeling sa...

Ja, det vore najs med en värld med lite mindre partipolitiskt käbbel! Men jag tycker ändå att moderaterna tyvärr alltför ofta fattar väldigt dåliga beslut. Skönt med ett undantag!

Snokis sa...

Jag tror inte att han för en sekund bryr sig om könsneutrala äktenskap, han har bara fattat att det är ett måste för att inte betraktas som en uppstoppad gammal gädda.

Tingeling sa...

Där har du faktiskt helt fel, kära Snokis. Fredrik Reinfeldt har sedan många år haft ett engagemang i den frågan.

Snokis sa...

Det kallas hyckleri.