torsdag 11 november 2010

Fasligt kämpigt

Det tär det här, måste jag säga. Oro och turbulens på flera fronter i livet just nu. Men en eller annan fin ljuspunkt också, som tur är.

När det gäller det som medierna beskriver som "hela havet stormar" inom socialdemokratin så önskar jag bara att det går så värdigt till som möjligt och att det blir ett slags katharsis. Jag tror och hoppas att det kommer något gott ur denna smärtsamma process, för jag vet att detta är ett parti som behövs i Sverige. Många behöver oss och vi behöver hitta ett sätt att orientera oss och finna nya, tidigare otrampade stigar i ett Sverige som förändrats en hel del.

Vi behöver tänka nytt och kreativt men absolut inte uppfinna hjulet. I grunden finns våra värderingar, som vi bottnar i och känner oss trygga med.

Ja, det är en tuff tid av rannsakan som pågår nu men om vi är lite eftertänksamma och varsamma om varandra kan vi säkert klara av att bli omruskade, skaka av oss det omtalade mumiedammet och ur mörkret stiga mot ljuset.

5 kommentarer:

Die Quelle sa...

Läste Aftonbladet igår. Händer inte ofta, men Mellinskan uttalade sig om möjliga ersättare till Mona.
Du vet ju att jag gillar Bodis, men hon Veronika Palm då? Kollade lite på hennes blogg och så. Verkar väl vettig? (Om man nu mot din vilja (?) ska byta ut Mona)

Tingeling sa...

Veronica Palm är jättebra! Thomas Bodström också - och många andra. Men sakta i backarna, i dag är Mona Sahlin partiordförande och jag hoppas verkligen att det förblir så. Hon är en slitvarg utan like och hon är grymt underskattad.

Die Quelle sa...

Japp, jag håller med dig i sak.
Jag tror dock att förändringar måste göras, och det på ett sätt så att till och med "Benke som aldrig tittar på nyheter" förstår.

Mina alldeles egna, gravt förenklade, slutsatser till valresultatet är att folk vill ha sossarnas politik, men förpackad lite "roligare/nyare". De vill inte rösta på "samma gamla". De "samma gamla" man beklagat sig över i så många år.

Oj, det är ibland svårt att skriva.
Jag hoppas att du förstår hur jag menar. Det blev väldigt många "*".

Die Quelle sa...

Eller, alltså så här;
Jag tror att en majoritet vill ha en rödgrön regering och att de tyckar att politiken i grunden är bra.
Men jag tror inte att de ville rösta på något som liknade Göran Persson. Och många kan kanske tycka att Mona, med Östros och bihang är väl likt det.
Förpacka om samma budskap så ordnar det sig.

Hoppas jag.

Tingeling sa...

Jag förstår precis vad du menar! Och tror att du har helt rätt. Blir dessutom glad över att höra annat än dödsdomar över detta viktiga parti. Försöker tänka positivt och tänka att det kommer något gott ur denna förändringsprocess så småningom.