söndag 19 september 2010

En stor dag

"Stoppa den helt skrämmande utspridda egoismen i Sverige, NU! Varför förstår inte ni plånbokskramare att skatt inte är något ni förlorar? Det är något vi alla får tillbaka i form av skolor, sjuk- och äldrevård bland annat! Jag kan bara hoppas att alla inbillningsrika normala löntagare odlar ett samvete idag och röstar rödgrönt, för det är inte coolt att vara egoist!"

Så kommenterar "Pöfni" 20 år den här artikeln om Mona Sahlin på aftonbladet.se just nu (eller 10:47 närmare bestämt). Det säger nästan allt som behöver sägas va?

Själv är jag spänd som en fiolsträng nu, säg inget dumt till mig i dag snälla. Snart går jag och röstar, det känns otroligt stort. Jag kan få vara med och skapa historia genom att äntligen föra fram en otroligt kompetent socialdemokratisk kvinna till vårt lands högsta politiska ämbete. Jag önskar så innerligt att det blir så, att jag får behålla känslan av att Sverige är ett land där medmänskligheten sätts allra högst.

Mellan 16 och 18 ska jag dela ut valsedlar framför den skola där jag själv ska rösta i dag. Sedan åker jag på sossarnas stora valvaka, där jag vet att jag kommer att vara bland så många underbart fina vänner när vi tar emot svenska folkets besked om hur framtiden ska se ut. Tror jag kommer att somna väldigt sent i natt.


2 kommentarer:

Realisten sa...

Jag ska inte säga något dumt, för du vet att vi tycker ungefär samma sak. :)
Och du: Du får en kram så här cybervägen för det oerhörda arbete du har lagt ner i valrörelsen. Jag är så impad av er alla som gör det!
Må vi få fira en rödgrön seger i kväll!

Tingeling sa...

Tack älskade vän! Jag är helt förstörd i dag, så uppfylld av dagens ödesmättade allvar. Har ingen aning om hur det går och kastas mellan optimism och pessimism. Men jag hoppas så innerligt att vi får fira!