fredag 28 maj 2010

Reinfeldt tycker att våra döttrar och söner ska klippa sig och skaffa ett jobb

Hörru, nu är det väl dags att skärpa till sig! Sluta spela dataspel och gå ut och skaffa dig ett påhugg, va. Det där snacket om att det för väldigt många unga är näst intill omöjligt att få ett fast jobb är bara en synvilla, fatta det!

Så låter det när den borgerliga regeringens företrädare talar om den nu 30-procentiga ungdomsarbetslösheten och jag tycker det är så fruktansvärt oförskämt. Men inte bara det, det är oempatiskt och det är ett tecken på total inkompetens. Sverige är i desperat behov av en ny regering, som tar problemet på allvar och har en rad idéer för att vända trenden.

Unga människor är framtiden. Ska de förlora sitt hopp om att få en bra start i vuxenlivet? Att kunna ingå i ett sammanhang där man trivs och tjänar tillräckligt för att betala mat, hyra, kläder och kanske rentav kan gå och se ett bra band nån gång ibland?

Allt detta bara för att de verklighetsfrånvända unga Centerpartisterna och Jan Björklunds numera allt annat än socialliberala Folkparti ska få förverkliga sin vision om halva löner till folk under 23 (och i förlängningen lägre löner till många, många andra)? För handen på hjärtat, det är väl ingen som tror att arbetsgivarna av pur godhet börjar betala sina anställda dubbelt så mycket bara för att de fyllt 23...

5 kommentarer:

Snokis sa...

Väldigt många länkar här, jag orkar inte klicka, men jag håller med ändå. Helt galet!

Tingeling sa...

Ja, vem vill att ens ungdomar ska få en lön som inte går att leva på?

Lottie sa...

"Klippa sej?! Va f... det kostar ju en massa pengar, och kanske nya fräscha jeans till jobbintervjun? ... kostar ännu mera pengar."

Jag menar när man gått utan anställning ett tag så blir det väldigt svårt att ta sig in på arbetsmarknaden, man blir ganska snart oattraktiv ... jag menar då inte bara av brist på arbetsliverfarenhet men även i sitt..., ursäkta nu om det låter snobbigt men jag kommer inte på nåt bra ord mer än engelskans appearance... det syns tillslut på en att man står utanför.

Göran Hådén sa...

Statens offentliga utredning 2006:77 identifierar två huvudförklaringar till ungas ökade psykiska ohälsa. Det ena är ungdomsarbetslösheten. Det andra är för mycket valmöjligheter. Om vi vill minska ungas psykiska ohälsa bör vi således byta regering.

Källa: Sida 21-22 i SOU 2006:77 på http://www.regeringen.se/content/1/c6/06/74/72/ff3f46fd.pdf

Tingeling sa...

Lottie: En tänkvärd synpunkt. För att inte tala om hur det blir med känslan inombords, när man inte får vara med på ett tag. Inte vidare lätt att behålla ett starkt självförtroende när månader blir till år utan chans till jobb.

Göran: Jag kan bara hålla med! Och tacka för din kommentar och säga välkommen hit. Läste på din blogg och blev imponerad - testa ni andra också!

http://hallplatshaden.wordpress.com/