söndag 23 maj 2010

Mona Sahlin är så otroligt underskattad

Tänk vad den kloka, välformulerade och klart underskattade Mona Sahlin får stå ut med. Jag är sååå trött på att höra folk säga att de "inte kan med" henne, utan att kunna peka på något specifikt hon sagt eller gjort. Men den här ledaren passerar verkligen alla gränser, vilket uppmärksammas både av S-riksdagsledamoten Lena Hallengren och av Aftonbladets ledarskribent Eva Franchell och helt säkert kommer att uppmärksammas av många fler. En riktigt bra och sammanfattande analys gör Åsa Petersen av detta bottennapp.


Lek med tanken att vår nuvarande statsminister Fredrik Reinfeldt skulle ha fått ta emot så många märkliga granskningar, skevt vinklade artiklar och grova påhopp (tänk bara på Expressens löpsedel om feberyra nyligen). Hans regering har legat under i opinionsmätningarna under nästan hela sin tid vid makten trots att han sluppit allt detta. Till och med Lotta Gröning har noterat förföljelsen av Mona Sahlin.

Jämför också med den förra valrörelsen, då vägde den då oprövade Fredrik Reinfeldt lätt mot den oerhört rutinerade Göran Persson. Men det framställdes snarast till hans fördel, som att han var något nytt och fräscht (med sin förljugna "nästan sosse"-retorik). Nu har Sverige en historisk chans att få en utomordentligt erfaren kvinnlig statsminister för första gången men det är inget som märks i tidningsrubrikerna särskilt ofta.

Jag hoppas och önskar att ännu fler (för vi är oerhört många redan nu, även om det inte alltid framställs så) ger Mona Sahlin och den Socialdemokratiska politiken en ordentlig chans. Lyssna till det som sägs även om du har svårt att klara av en lätt släpig stockholmsk dialekt. Det är väl ändå politiken och inte dialekten du ska rösta på? (Personligen tycker jag att dialekter är kul och fint, även om jag inte direkt stoltserar med min östgötska :-)

Kan väl för att förekomma mothugg från allmänborgerliga sympatisörer direkt säga att jag har full respekt för era värderingar (utan att dela dem). Det här skriver jag till alla er som anar, ser eller inser att Sverige är i desperat behov av en ny, Socialdemokratiskt ledd regering i höst men som mer eller mindre medvetet påverkats av den långdragna så kallade Mosa Mona-kampanjen. Tänk kritiskt, tänk själva, det är ett riktigt viktigt val vi har i höst.

2 kommentarer:

Snokis sa...

Jag tycker också att hon är underskattad. Och jag förstår inte vad folk retar sig på.

Tingeling sa...

Nej, vi är ju trots allt många som ser det så. Blir bara så less ibland. Och förbannad, när det går till osakliga personpåhopp som i ledaren jag länkar till.