lördag 13 mars 2010

Rödgröna kvinnor i bloggosfären, förenen eder!

Följer min vän Karin Bergs uppmaning och drar mitt strå till stacken för att lyfta fram kvinnliga bloggare som sympatiserar med S, V och MP. Ett jättebra initiativ!

Jag ogillar normalt att generalisera men måste medge att jag ofta noterat en skillnad när det gäller hur manliga och kvinnliga bloggare skriver om politik. Män är ofta prestationsinriktade, skriver i stort sett bara om politik och tävlar om att få flest och mest lästa/länkade inlägg.

Kvinnor uppdaterar också ofta men inte alltid lika målinriktat. Ta mig som exempel, jag tänker absolut inte så och jag uppdaterar bara när jag känner för det, har tid och orkar. Vi föredrar i många fall att blanda upp de renodlat politiska inläggen med personliga reflektioner på andra områden av livet.

Jag har tänkt mig att framöver lite oftare skriva om den otroligt viktiga fackligpolitiska samverkan som är nödvändig för att vinna val och bland de bloggare som Karin Berg lyfter fram hittar jag Ulrika Falk som skriver så här bra om en fråga också jag brinner för.

Och vem kan ställa sig upp och säga att vi inte behöver utjämna löneskillnaderna mellan män och kvinnor? Jaja, det finns säkert en eller annan tokig moderat som tycker det är en tjafsfråga men i grund och botten har LO:s kamp för högre kvinnolöner ett brett stöd hos folket.

Ett tips till: Min vän Lottie Bromans blogg med det härliga namnet ...ursäkta, men jag uppfattade inte?! är välskriven och läsvärd. Läs här vad hon skrev den 8 mars till exempel, tror många kan känna igen sig.

10 kommentarer:

Karin Bergh sa...

Tack Ingela för att du skriver och länkar =) jag lägger in din vän Lotta i flödet. Så tack för det tipset också.

Tingeling sa...

Lottie! Så bra :-)

Ulrika Falk sa...

Tack för länken, jag har också tagit stafettpinnen http://ulrikafalk.wordpress.com/2010/03/13/nu-lyfter-vi-kvinnorna/

Tingeling sa...

Kul! Och bra skrivet! Får återkomma med fler tips :-)

kulturbloggen sa...

Mycket bra. Jag har fått påstötningar från flera andra kvinnor som sbloggar om detta. Vi måste stötta varandra.

Tingeling sa...

Jag upptäckte just ditt finfina inlägg http://kulturbloggen.com/?p=18452 via Twitter och retweetade det genast! Japp, det här får vi verkligen ta tag i.

Hannah sa...

En bra stafettpinne, uppdaterar nu min blogglista med nya rödabönor i bloggosfären.

Anonym sa...

Kommenterade detta på Karins blogg, då jag inte är klar med en egen. Vill ge också dig litet feedback.

Så här tänker jag om t.ex. sifferdribblande i politik och i övriga samhälle.
Kan man inte förklara målet med sin verksamhet annat än med att stora siffror i en kolumn är bättre än små leder detta till stora stolligheter.
Den som inte kan förklara vad den vill och varför och i stället gömmer sig bakom siffror
är dömd att misslyckas.
”Three men in a boat” – – - Reinfeldt Borg och Littorin har gjort sitt.
Den enda som kan förklara varför hon vill ta bort RUT-avdragen i dess nuvarande form utan att ägna sig åt sifferdribblande för att styrka sin sak heter Mona Sahlin.
Hon är tydlig och ärlig och det är mig en gåta varför hon inte kan backas upp bättre av männen i vårt parti. När Hägglund gör bort sig i debatt mot Sahlin i Agenda twittrar t.ex massmedial välkänd s-gubbe från Gbg att Hägglund var kass - men han skriver inte ett ord om Sahlins förtjänster i debatten. Är kvinnor osynliga för män? Själv har jag gått ur kvinnoförbundet för jag anser att där kan jag inte påverka en enda manlig s-stofil så att han möjligen
upptäcker att kvinnor finns och noterar deras förtjänster.

Kan det vara så att kvinnor inte tänker och skriver på samma sätt som män annat än när de kopierar män för att de också vill synas och höras?

mvh
Barbro

Sargoth sa...

Hej där! Jag ville bara ge dig mitt stöd för denna vår kvinnokampanj.

Cheers!

Tingeling sa...

Tack för era kommentarer! Lite för trött för att svara utförligt nu (strax läggdags) men låt oss helt enkelt fortsätta höja våra röster för att höras!