söndag 14 mars 2010

Får en partiledare vara hur okunnig som helst?

Blev just skitirriterad på FP-ledaren Jan Björklund. Varken första eller sista gången, förvisso men ibland undrar man vilka klavertramp en manlig, borgerlig partiledare kan komma undan med egentligen. Det ska bli intressant att se om fler än jag reagerar.

I en debatt om hushållsnära tjänster och skatteavdrag i Agenda i kväll står Jan Björklund och påstår att kvinnor som jobbar med städning (eller om det var lågavlönade kvinnor i allmänhet han pratade om, får leta efter klipp senare) inte har något fackförbund som kan företräda dem.

Debatten handlade om en undersökning som Agenda gjort. Till skillnad från arbetsgivarorganisationen Almegas undersökning som fick så stort genomslag nyligen visar den att det är ytterst få låg- och medelinkomsttagare som använder sig av det så kallade RUT-avdraget.

På andra sidan bordet stod LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin, som givetvis genast, med tydlig irritation korrigerade honom och påminde honom om fackförbunden Kommunals och Fastighetsanställdas existens.

Hur tänkte karln egentligen? Eller tänkte han inte alls? Det skulle vara intressant om någon journalist ställde den frågan och lyckades få honom att svara.

Inga kommentarer: