onsdag 30 december 2009

Önskar alla ett gott nytt skattebetalarår och välfärd till alla som behöver

Jahapp. Nytt år strax. Försöker tänka ut några lämpliga målsättningar men har lite svårt att fokusera. Gillar alltid känslan så här års, även om jag mest svamlar i tankarna. Lyckas ändå inbilla mig att det går att starta om och tänka nytt när ett nytt år inleds (som om det inte skulle kunna funka lika bra vilken jädra dag på året som helst).

Hittade den här och inspirerades. Önskar att jag kunde få ihop något liknande, kanske utan bilder men ändå. Skulle överträffa mina förväntningar på mig själv om det blev av =)

Så vad önskar jag mig av det nya året då? För egen del och för världens? Ja, hur banalt det än låter så är det så klart sånt som fortsatt god hälsa för barnen, mig, familj och vänner. Äkta, bestående kärlek. Kul på jobbet och så klart en rödgrön regering med Mona Sahlin som första svenska kvinnliga statsminister.

Jag önskar, tror och hoppas att den rödgröna politik som läggs fram är klok och genomtänkt. Får vi äntligen en ny, vettig regering så hoppas jag innerligt att det satsas både massor av pengar och en hel del tankekraft på den eftersatta psykvården. Synen på psykisk ohälsa måste förändras, det måste bli ett slut på skam och hysch-hysch och det måste till rejäla portioner tro på människans inneboende kraft att helas och utvecklas. Det gäller förstås kriminalvården också. Likaså önskar jag att vi gör något ordentligt och långsiktigt åt den fullständigt horribla hemlöshet som är en sådan skamfläck för vårt rika samhälle.

Det behövs massor av satsningar på allt som vi kallar välfärd och på förebyggande arbete. Våra skolor måste bemannas av engagerad och välutbildad personal som får anständiga löner - precis som alla som tar hand om sjuka, äldre och handikappade och så vidare. Det här innebär att vi måste börja betala lite mera skatt igen, var och en. Solidariteten och medkänslan kräver det. Jag gör det med glädje, för att få leva i ett bättre och mera rättvist Sverige.

Ja, för egen del hoppas jag på lite sjyst personlig utveckling, en eller annan kul fest, lite romance kanske och mycket sjuk humor. Ska det va så mycket begärt? ;-)

9 kommentarer:

Snokis sa...

Jag behöver välfärd.

Tingeling sa...

Efter den 17 september nästa år är det bara att ta för sig!

Snokis sa...

Ja, då ska jag gå på a-kassa igen.

Tingeling sa...

Dä har jag svårt att tro...

Lena-fena sa...

Mer skatt?? Är du riktigt sann? Du vet hur mycket skatt jag betalar, va??
Men Gott Nytt År, om vi stryker det där med skatten...

Tingeling sa...

Det är såna pengar som betalar din mammas hemtjänst och annat viktigt, darling! Så le och fortsätt betala =)

Och gott nytt år med många lukrativa, lättjobbade uppdrag önskar jag dig!

Dinga-linga-Lena sa...

Bla, bla, bla... Med tanke på hur mycket jag betalar i skatt och hur ytterst lite jag får kvar så lär jag snart ligga skattebetalarna till last för att få socialbidrag. Så det blir en ond cirkel no matter how you look at it.

Men som du vet är det här fel tillfälle att diskutera den saken...

Nilla på pinnen sa...

Vad gäller psykiatrin behövs en helt ny människosyn. Den miljard som satsats har ju visat sig resultatlös!

Tingeling sa...

Dinga: Vi lär återkomma till saken!

Nilla: En helt ny människosyn, absolut. Mer pengar också men det räcker inte, visst är det så.