torsdag 3 december 2009

Äntligen granskas den omänskliga M-politiken

Det är inte ofta det händer men just nu är Moderaternas omänskliga politik faktiskt ordentligt under medieluppen. Har just nu tv:n på, det är SVT:s morgonsoffa där forskaren/kuratorn Aina Johnsson, Försäkringskassans generaldirektör Adriana Lender och socialförsäkringsutskottets ordförande Gunnar Axén (M) är med.

Aina Johnsson, som arbetar som kurator på Södersjukhuset i Stockholm, vittnar om hur brutalt dagens regler slår. Döende cancerpatienter förväntas söka heltidsjobb. Inte bara det, de som har börjat jobba deltid förväntas säga upp sig och söka ett ANNAT jobb där de "kan jobba heltid". Att kalla regelverket sjukt är en underdrift.

Gunnar Axén ser lika oskuldsfull och oförstående ut som ansvarig minister, Cristina Husmark Pehrson, också (M) brukar göra. Men den här politiken och dess konsekvenser borde inte komma som en chock för någon, allra minst de som utövar den.

Man kan inte anklaga Moderaterna för att ha mörkat. Redan före valet berättade partiet vad man ville göra för förändringar i sjukförsäkringssystemet. Däremot försöker de mörka nu, eller skjuta över ansvaret på Försäkringskassan. Men generaldirektören hävdar bestämt att reglerna är glasklara.

Så ni som överväger att rösta (m)örkblått nästa år, för att det känns så göttigt med lägre skatt och mer pengar i den egna plånboken: Kom ihåg vilka som får betala! Själv tror jag mer på ett (s)olidariskt samhälle och kommer att rösta därefter.

1 kommentar:

Snokis sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.