fredag 23 oktober 2009

Tingeling jobbar, jobbar, jobbar - snart på kongress :-D

Japp, jag är här. Även om det knappast verkat så på länge. Nästa vecka ska jag jobba på sossejobbkongressen som äger rum på Älvsjömässan i Stockholm. Själva kongressen börjar på onsdag och slutar på söndag. Men vi som jobbar är där från tisdag för att rigga alltihop.

För fyra år sedan var jag för första gången med och jobbade på en s-kongress. Det var i Malmö, nere i hamnen ganska nära maffiga Turning Torso. Jag, som blir trött i ögonen bara av att gå in i en mässlokal, måste ändå säga att jag älskar det. Massor av politiskt intresserade människor från hela Sverige samlade på en relativt liten yta. En del för att vara med och fatta beslut (ombuden från de 26 partidistrikten), andra för att leda kongressen och så vi osynliga (s)jälar som smyger omkring och försöker ordna allt till det bästa.

Huvudtemat för kongressen är förstås JOBB. Jobben, jobben, jobben som Mona Sahlin brukar säga. Just nu försvinner de i förskräckande fart runtom i Sverige, både inom industrin och inom välfärden. Läget är akut och det talas om att arbetslösheten kan vara uppe i elva-tolv procent nästa år. Det borde inte kännas kul för den borgerliga regeringen, som lyckades bli vald mycket tack vare sitt tal om att minska utanförskapet och ordna RIKTIGA jobb åt folk. Ändå försöker regeringen bagatellisera läget, skylla på den internationella finanskrisen och vänta på bättre tider. Att sänka skatten för oss som är trygga och glada med att fortfarande ha jobb för fjärde gången är deras enda försök att skapa bättre tider. Men hallå! Hur skapas NYA jobb på det sättet?

Ja, det här pratar vi sossar förstås ofta om. Nästa vecka pratar vi om en rad viktiga samhällsfrågor men i fokus för allt står alltså jobben, jobben, jobben... Som vi måste få att komma tillbaka och komma nya.

2 kommentarer:

Z sa...

Du vet att det heter Stockholmsmässan va...? ;-)

Tingeling sa...

Nääää... Gör det? Har jag begått ett helgerån nu?

Hur som helst är det väl inte fel att berätta att det är den i Älvsjö det handlar om, så att inte nyfikna besökare åker till Sollentuna i stället!