onsdag 28 oktober 2009

Tårögd Tingeling på kongressinvigning


Jag är blödig och lättrörd och jag älskar politik. Politik som gör skillnad. Därför var det häftigt att få slå mig ner på den enorma läktaren i Victoriasalen här på Jobbkongressen. Lyssna på Mona Sahlins fantastiska tal och på hyllningarna från Jóhanna Sigurdardóttir, Islands urcoola statsminister och Jens Stoltenberg, Norges framgångsrika statsminister. De båda leder rödgröna regeringar och det gör förhoppningsvis snart Mona Sahlin också.

Nu sitter jag i en helmysig men ganska rörig miljö, på vår webbredaktion här på kongressen. Det är svårt att återge vad det var som gjorde det men jag blev flera gånger tårögd under Mona Sahlins tal. Hon har ett väldigt ärligt och naturligt sätt att tala och jag sympatiserar med hennes hjärtefrågor. De kan kokas ner till några ord, mänskliga rättigheter och solidaritet räcker ganska långt. Och sånt längtar jag verkligen efter i dagens svenska politiska klimat.

Fortsättning följer, Eder Tingeling kommer att tillbringa nästan alla dygnets vakna timmar här på Jobbkongressen... Heaven för en sossepolitiknörd!

3 kommentarer:

Snokis sa...

Jag tycker att Mona borde byta kön. Lite får man väl anstränga sig för att bli populär hos verklighetens folk.

Godiva sa...

Bra sagt Snokis.

Tingeling sa...

Höhö