söndag 4 december 2011

Håkan Juholt i Agenda

Jag har just sett en intervju med Håkan Juholt i Agenda. Inledningen var extremt förutsägbar, typ fem-sex frågor på temat men-ska-S-höja-skatten-eller-inte. Exakt samma frågeställning som han fick svara på ungefär lika många gånger när han gästade Hübinette för några månader sedan.

Absolut en relevant fråga men vad tror de att han kan säga i dag? Känslan är att man vill få honom att försäga sig med något ord eller någon stavelse, så att det ska kunna användas emot honom.

Det går inte att sluta fascineras över vilken enorm uppmärksamhet det Socialdemokratiska partiet åtnjuter/plågas av/får i jämförelse med andra partier. Fredagarna med VU på Sveavägen 68, klasarna av politiska reportrar som står och fryser och väntar i timtal.

Är det någon som har en aning om var Moderaternas högsta ledning håller sina interna möten? När och hur ofta? Råder det någon liknande belägring vid dessa tillfällen? Det är ju liksom de som regerar Sverige sedan en tid tillbaka, så det kunde ju vara intressant att få veta lite mera om vad som avhandlas där.

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Mm och man blir lite galen när man tänker på att det kan pågå vad trams som helst på andra håll utan att det uppmärksammas :-(

Tingeling sa...

Ja. Man blir lite galen och ganska trött!

Anonym sa...

"Något ord eller någon stavelse"?
Partiledaren har gjort mer än så, utan hjälp utifrån. Har du hört talas om velandet kring Libyen-insatsen, lögnerna kring skolsegregationen, dubbla bilersättningar och försöket att få staten att stå för hans kulbos hyra?
Mannen är en bluffmakare som säger ogenomtänkta saker. Därför är han olämplig som oppositionsledare och än mer olämplig som statsminister. Är det inte bra att svenska folket får veta det? Om stollerier av samma kaliber sägs hos moderaterna bör de också komma till folkets kännedom. Ni kan väl skicka dit en journalistkader från A-presstidningarna för att hårdbevaka deras möten? Nej just det, det går ju inte längre...

Tingeling sa...

Kära anonym, tack för dina åsikter, vem du nu är. Jag orkar vid denna sena timme inte svara så mycket mer än genom att rekommendera denna länk: http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/ar-det-tillatet-att-vara-s-ledare

Utan något större hopp om att förändra din uppfattning. Men ändå.