måndag 26 juli 2010

Marching for those who can't

Jag tror det var 2007 jag tog den här bilden. Men jag svär inte på det. Lika underbart att gå med i Prideparaden varje år, hur som helst!


Jag minns en gång för några år sedan, vid den här tiden på året. Jag hade tänkt att "nä, orkar jag gå i Prideparaden nu igen? Jag har ju gjort det så många gånger". Men så kom både Loulou och E-bet helt oförhappandes till stan och vi drog dit.

Bäst vi stod där strax utanför Humlegården och spanade in paraden, redo att hoppa in på lämplig plats så såg jag de många plakaten (eller om det var tröjor, det är BUDSKAPET jag minns) med texten "Marching for those who can't". Undrar om det inte var Amnesty som låg bakom? Och jag tror de hade silvertejp över munnarna också. Extremt talande. Och där kom tårarna. Jag var så GLAD att jag även det året var på plats och kunde gå med, det skulle ha känts väldigt fel annars.

Förra året blev det lite snöpligt. Jag och Loulou skulle gå med men jag hade inte kollat upp starttiden för paraden i förväg, övertygad som jag var att den "som vanligt" skulle avgå vid två. Så när vi tänkte glida in nere på Kungsgatan insåg vi plötsligt att det var sluttampen vi såg där! Vi ruuusade över stock och sten för att genskjuta "vår" del av tåget och hann ifatt på Skeppsbron. Vi hann i alla fall sluta flåsa och svettas lagom till paradens höjdpunkt på Hornsgatspuckeln.

I år ska jag VERKLIGEN kolla starttiden i förväg. Jag vet redan att det är ny startplats men inte exakt var. Zinkensdamm/Tanto typ. Sedan går tåget i motsatt riktning mot det vanliga och slutar vid Sjöhistoriska om jag inte minns fel. Så höjdpunkten och alla ovationerna från folket på Söders höjder kommer tidigt i år!

Som vanligt kommer jag att önska att jag hängde med/var en av de urcoola transorna i fantastiska kreationer. Som vanligt kommer jag att vara hög av lycka. Och som vanligt kommer jag att vara otroligt stolt över att leva i ett land där dessa parader är fullt tillåtna och rentav folkfester. Och jag hoppas att min favoritpartiledare Mona Sahlin sin vana trogen går med och marscherar för alla de som inte kan.

Inga kommentarer: