söndag 29 mars 2009

Jag gillar Wanja Lundby-Wedin

Oj! Jag har inte bloggat på en vecka, nästan. Hujedamej. Hur som helst vill jag bara säga, så här innan jag sett vad som kommer fram av utredningen som LO snart håller presskonferens om, att jag tycker att det vore otroligt synd om Wanja Lundby-Wedin avgår. Jag tycker att hon har gjort väldigt mycket bra och jag tycker att Lars Stjernkvist hade en bra poäng i Agenda. Där sa han nämligen att vi måste acceptera att människor kan göra misstag ibland.

Håller på dig, Wanja!

måndag 23 mars 2009

Bodströmsamhället är här!

Jag älskar självironi, därför blev jag väldigt förtjust över namnet på den blogg en av mitt favoritpartis populäraste företrädare just startat. Skrattade gott åt ett inlägg jag själv verkligen kan känna igen mig i.

Läs själva och se vad ni tycker!

söndag 22 mars 2009

Fem steg...

...ungefär, har han tagit vid flera tillfällen nu i helgen. Sååå rörd och stolt. Och glad! Han är verkligen så underbar, min lillpluttis.

Men gud vad ni är slöa med att kommentera i dag då!

Jag nödgas helt enkelt bjuda på ett inlägg till, med festlig Youtubetrudelutt:



Och så länka till coola Sus, som hyllar (eller åtminstone uppmärksammar men jag har en vana att tänka positivt som jag ibland brukar kritiseras för) Ting och mig i dag. Vettigt gjort!

Missa inte den bästa formuleringen i låten: "Åh, mitt hjärta sa Pling när du öppnade din springeling..."

Skitiga fönsterrutor

På pluskontot: Slösande solsken ute. Minus: Jag tvättar bara fönster när jag flyttar och nu har jag bott här i snart fyra år.

Det här tilltalade min absurda humor en smula... Varsågoda! Lite instant kastrationsångest :-D

lördag 21 mars 2009

fredag 20 mars 2009

A change or two are gonna come and we don't know anything at all about it

Jag läste nyligen på någon blogg, Ninni Schulmans tror jag det var, att människor tycker att det är så sorgligt att Linda Skugge skiljer sig. Inte bara för skilsmässan i sig, som Linda Skugge själv beskriver som okomplicerad och bra, utan för att saker och ting inte förblir som de varit. Sedan var det något om en öde mack, det var så sorgligt för "den hade ju alltid funnits där".

Varför är människor så rädda för förändringar? Själv är jag snarare rädd för stagnation. Jag är kanske ovanligt osentimental men jag tycker om när saker förändras och utvecklas. Visst känner jag lite vemod över att min äldste son snart är vuxen men jag tycker att jag bär med mig hela hans barndom i hjärtat. För mig har det alltid känts viktigare att uppleva det som händer än att dokumentera det. Jag har många fotografier men tusenfalt flera minnesbilder och upplevelser med mig och inom mig.

Livet är alltid här och nu. Det som har varit går inte att förändra. Det som ligger framför oss har vi alla möjligheter att påverka, det är ett ruskigt stort ansvar faktiskt. Men det är så himla spännande! Det är väl det som gör att jag älskar att leva, att jag inte vet någonting om hur allt ska bli. Hade jag haft ett facit hade det ju varit urtrist.

onsdag 18 mars 2009

Vädertant

Vårdagjämning på fredag och sommartiden börjar om en dryg vecka. Och i dag var det så himla soligt! Våren är här. Otroligt.

Och hörni, jag skiter i att det är tantvarning på det här inlägget. Det är inget som helst fel på tanter.

söndag 15 mars 2009

Grattis Mickan till drömjobb och att du är med i DN i dag!

Läs om Darlings underbara storstorasyster i DN i dag:

http://dn.se/ekonomi/din-ekonomi/micaela-19-det-har-ar-himmelriket-1.820902

lördag 14 mars 2009

Bautakram och massor av ära till DQ, en av få som har koll på vad som händer 7 juni!!!

En revolutionärt röd kram till honom! Jajjemän.

Malenaaaaaaaaaaaaaaa... Yeah!

Coolt, verkligen skitcoolt att hon vann hela tjottabalunsen, Malena Ernman. Och vem ringde och röstade på henne (och på Alcazar?)

Jo Tingalin så klart!

fredag 13 mars 2009

Snacka går ju... men att skapa en bra skola för alla barn görs inte med lite dösnack om ordning och reda

Kunde inte sagt det bättre själv:

http://dn.se/kultur-noje/kronikor/johan-croneman-jan-bjorklund-borjar-mer-och-mer-likna-en-politikens-caligula-1.820133

Sorry att det blir en oklickbar länk men klipp och klistra gärna, för det är mycket läsvärt! Och andra halvan av krönikan handlar om katolska kyrkan och alla de övergrepp som den förnekar.

torsdag 12 mars 2009

Sjunde juni

Vet ni vad som händer då, kära läsare? Första som svarar rätt får en virtuell kram och massor av ära!

Jojo... inte blir man förvånad inte

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=163519

onsdag 11 mars 2009

En ordningsman i klassen och lite nyliberalt vansinne



Tack för lånet, HBT-sossen!

Det behövs fler bra lärare, inte färre

I morse såg jag landets utbildningsminister Jan Björklund på tv. Han fick svara på kritik från en professor som startat ett upprop mot de nya "hårda tag" som börjat dyka upp. Uppropet vill att FN:s barnkonvention ska lagfästas i Sverige men Jan Björklund ville bara få det till att uppropet är emot ordning och reda i skolan. Jag lyckades tyvärr inte hitta inslaget på svt.se men leta gärna om ni själva vill se.

Det man kan fråga sig är hur Jan Björklund menar att det ska bli bättre ordning i våra skolor när det blir allt färre vuxna som arbetar där? Över tusen lärare har redan varslats och långt fler väntas få lämna sina jobb. Kommunerna borde ha fått ökade statsbidrag för länge sedan men Jan Björklund och hans kompisar i den borgerliga regeringen tyckte det var viktigare att sänka skatten för landets rikaste människor.

Allt hänger ihop. Betalar vi inte tillräckligt med skatt, solidariskt efter förmåga, så räcker den gemensamma kassan inte till att få det samhälle vi vill ha. Jag vill i alla fall att mina barn - och dina och alla andras - ska få gå i en bra skola med välutbildade och tillräckligt många lärare. Då måste kommunerna få tillräckligt med pengar för att det ska gå ihop. Så enkelt är det.

måndag 9 mars 2009

Så fruktansvärt att det nästan inte går att ta in... Vad är det för fel på Katolska kyrkan?

Efter ett tips från Snokis länkar jag till Jonas Gardells utmärkta blogg. I dag tar han upp fallet med nioåringen som blev gravid med tvillingar efter att ha våldtagits av sin styvfar, fick abort och nu fördöms av Katolska kyrkan. Läs själva - det är ofattbart.

söndag 8 mars 2009

En härlig demo, trots allt

Har varit ute och skanderat "Upp till strid, kvinnofrid", "Vad ska vi göra? Krossa sexismen!" och "Inga pigor till överklassen, låt dom själva skura dassen" med mera. Det regnade småspik men stämningen var glad och förhöjdes ytterligare av ett gäng queerfeminister som trummade och musicerade och därmed gjorde det hela ännu trivsammare.

Det började med att min kompis Lars och jag sågs vid Södermalmstorg för att spana in 8 mars-manifestationen där. Sedan visade det sig att den följdes av ett demonstrationståg till Medis, via Hornsgatan, Mariatorget och Fatbursparken.

Jag har ett inte helt otvunget förhållande till demonstrationer. Det känns bra i hjärtat, gick ju med i 1 maj-tåg redan som barn och gillar företeelsen som sådan. Samtidigt har jag av olika skäl under ganska många år av mitt liv levt "utanför" den politiska världen och då vant mig vid att se distanserat på den typen av engagemang. Jag gillar talkörer, är grymt imponerad av till exempel tjejerna med megafoner som höll ångan och volymen uppe hos deltagarna i dag. Samtidigt kan jag bli full i skratt och lätt generad. Har ett slags behov av att skoja till det lite.

Lars och jag skämtade till exempel om slagorden "Krossa sexismen". Han såg lite förskräckt ut när han först hörde dem men insåg strax att det inte skulle låta särskilt slagkraftigt att skandera "Reformera bort sexismen" :-D

Sen skojade vi om när megafontjejen skrek just Krossa sexismen och fortsatte: När? Nu! svarade vi. När? Nu! När, när, när? Nu, nu, nu! et cetera. Vi vände på det, fulade oss och tänkte oss hur man skulle säga När? I morgon! Eller När? Strax...

Knäppt, det där. Säkert ett behov av att distansera sig, samtidigt som man deltar. Hur som helst var det kul och kändes viktigt att vara med. Världen är verkligen inte en jämställd plats. Som Lars nyligen fick veta i en TP-fråga, till exempel: Kvinnor äger 1 (en) procent av världens rikedomar. Ja, det finns en del kvar att kämpa för.

lördag 7 mars 2009

Tingeling, Tingeling - du lyser upp Norrköping...

...känner mig hyllad.

Jaha ja

I dag blir det årsmöte mä s-föreningen. Roligare än det låter, jag lovar! Sen ska jag bli av med en gammal barnvagn och så är det ju Annra changsen från Peking i kväll. På tevin då alltså.

...om du låter som en Mottalawävy!

Det finns så mycket att vara arg på men nyss hittade jag en uuuunderbar grej. Ja, ja, hittade... Jag snodde den rakt av från Realisten.

onsdag 4 mars 2009

Bonusar! Grrrr...

Jag känner mig så otroligt ARG på hur orättvis tillvaron är. Tusentals människor varslas eller sägs upp, deras grundvalar skakar. Medan det finns andra, ett fåtal, som förutom redan höga löner tar ut bonusar som om inget hade hänt. Det är så otroligt FEL!

Moral nämns ofta som något töntigt och förknippas väl ofta med sexualskräck eller så. Men det här är för mig en i högsta grad moralisk fråga. Var finns moralen i denna girighetskultur?

tisdag 3 mars 2009

Komplett vinterless

Känner mig sååå seg och less! Jaja, jag vet. Jag berättade ju det redan i förra inlägget. Och det är ju inte särskilt inspirerande för er att jag klär samma dystra inställning i nya grå nyanser. Men nu får det banne mig antingen hända nåt redigt kul eller så måste vintern döden dö!

söndag 1 mars 2009

Tråkig

Det känner jag mig just nu. Och inåtvänd. Inte så inspirerad att skriva något här. Ni får försöka leva med det, ett tag i alla fall :-) Fast det kommer väl nåt menlöst då och då.